• Vereniging

  Wie zijn we?

  Basketballvereniging Dyna’75, werd zoals de naam al aangeeft, opgericht in 1975. Voordat we in 1975 zijn opgerricht hebben we de basketbalsport beoefend binnen de omni-vereniging WIK-FTC, waarvan Dirk van Dam de initiatiefnemer was.

  Op dit moment:

  De vereniging telt op dit moment:

  • 200 leden
  • 14 competitieteams
  • 24 Peanut spelers (onder 10)
  • 1 Dames recreanten team
  • 1 Heren recreatie team

  Dyna’75 is dan ook de grootste basketballverenigingen in Friesland en neemt qua ledenaantal een plaats in bij de top 10 van verenigingen in noord Nederland.

  De vereniging speelt haar thuiswedstrijden in Sportstad Heerenveen, en wordt gekenmerkt door een goede organisatie, met een goed team aan vrijwilligers en een uitstekende sfeer. De vereniging streeft na een breedtesport organisatie te zijn, waar plaats is voor basketball liefhebbers vanuit alle leeftijdscategorieën. Er is zeker uit ruimte voor beloften en talenten. Teams worden begeleid door trainers/coaches, veelal afkomstig uit eigen geledingen, welke voor het grootste deel allen in het bezit zijn van noodzakelijk licenties van de Nederlandse Basketball Bond.  

  Ambitie van de vereniging

  De vereniging heeft de ambitie uitgesproken om de komende jaren haar deelname op competitieniveau naar een hoger plan te brengen, waarbij de accenten zullen worden gelegd op het vrouwenbasketball.

  Doelstelling

  Om de vereniging gezond te houden en de ambities voor de komende jaren te kunnen realiseren, is groei van het ledental voor de komende jaren belangrijk. We weten met zijn allen al langer dat Heerenveen "the place to be" is om basketbal op allerlei niveaus te kunnen beoefenen.  

  (02-2024)

rfwbs-sliderfwbs-slide