• Slecht weer procedure

  Bij slechte weersomstandigheden is het niet altijd verstandig om af te reizen naar een wedstrijd. De uiteindelijke beslissing ligt bij de trainer. Mocht deze beslissen om niet af te reizen, dan vraag de NBB om onderstaande procedure te volgen:

   

  1. Laat de tegenstander weten dat je ploeg niet komt.
   Als de weersomstandigheden niet toelaten de je team afreist naar een wedstrijd, geeft dit dan onmiddelijk door aan de tegenstander. Zo hoeft ook de tegenstander niet naar de betreffende sporthal te komen.
  2. Informeer de scheidsrechters.
   In het geval dat de scheidsrechters voor de betreffende wedstrijd zijn aangeschreven door de NBB of de afdeling, stel ook hen tijdig op de hoogte dat je team niet komt, zodat ook zij niet voor niets naar de sporthal afreizen.
   Wanneer je de scheidsrechters niet kunt bereiken: stel dan hun club op de hoogte.
  3. Licht het bestuur (wedstrijdsecretariaat) in dat je niet afreist.
   Beide verenigingsbesturen lichten direct via e-mail (dus niet telefonisch) het afdelingsbureau in welke ploeg niet zal gaan spelen en geven de reden op.
  4. Vul het scoreformulier in en verstuur het alsof je gespeeld hebt.
   Er moet gewoon een (papieren of digitaal) scoreformulier worden verzonden, net als in de situatie dat de wedstrijd gewoon is gespeeld.

   

  Achteraf wordt door de competitie organiserende instantie op basis van de beschikbare informatie beslist of er inderdaad sprake is geweest van overmacht, en over de consequenties van het niet doorgaan van de wedstrijd.

  Daarbij wordt allereerst nagegaan, of de wegblijver zich heeft gehouden aan de bovenstaande 4 punten:

  1. Wanneer men zich niet daaraan heeft gehouden, dan kan niet-opkomen worden aangerekend
  2. Wanneer men zich wel daaraan heeft gehouden, dan zal een inhoudelijke beoordeling volgen.

  De uitkomst daarvan kan zijn, dat alsnog niet-opkomen zal worden aangerekend. Zich houden aan de bovengenoemde 4 punten is dus niet automatisch voldoende om een beroep op slechte weersomstandigheden gehonoreerd te zien.

rfwbs-sliderfwbs-slide