• Iedereen moet kunnen sporten
 • Wij als Basketbalvereniging Dyna'75 vinden dat ieder kind moet kunnen sporten.

  Maar jammer genoeg kan dit niet altijd. In sommige gevallen zijn er niet voldoende middelen om een sport zoals bijvoorbeeld basketbal te bekostigen.

  Hiervoor werken wij nauw samen met een aantal instanties welke hierbij kunnen helpen.

  Zo werken wij samen met o.a. Leergeld Heerenveen en Jeugdfonds Sport & Cultuur welke kinderen de mgelijkheid geeft om te kunnen sporten.

 • Jeugdfonds Sport en Cultuur

  Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

  Waarom zijn wij nodig?

  Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 372.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen (bron: Armoede in kaart 2019, SCP). Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2019 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur 81.935 kinderen mee laten doen.

  We vragen niet actief om donaties van particulieren. Als je ons werk wilt ondersteunen, kun je een donatie doen of een actie organiseren met behulp van ons Actieplatform.

  Voor meer informatie over het het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt u terecht op:

  https://jeugdfondssportencultuur.nl/

 • Leergeld Heerenveen

  Alle kinderen mogen meedoen

  want nu meedoen is straks meetellen!

   

  Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

  Via ruim 100 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

  Stichting Leergeld Heerenveen e.o. is opgericht in februari 2008. De stichting is operationeel in de gemeente Heerenveen vanaf september 2008 en in de gemeente Weststellingwerf vanaf april 2015.
   

  Contact

  Voor aanvragen/informatie kunt u, afhankelijk van uw woonplaats, contact opnemen met één van onze volgende werkorganisaties.

  1. Leergeld Heerenveen
  Postbus 533
  8440 AM  Heerenveen

  Coördinator: mevrouw Nynke Hoekstra
  Telefoon: 06 – 422 711 41
  Bereikbaar: dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 15.00 uur
  E-mail: info@leergeldheerenveen.nl

   
rfwbs-sliderfwbs-slide