• Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

  Waarom zijn wij nodig?

  Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 372.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen (bron: Armoede in kaart 2019, SCP). Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2019 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur 81.935 kinderen mee laten doen.

  We vragen niet actief om donaties van particulieren. Als je ons werk wilt ondersteunen, kun je een donatie doen of een actie organiseren met behulp van ons Actieplatform.

  Voor meer informatie over het het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt u terecht op:

  https://jeugdfondssportencultuur.nl/

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide