• De opleiding zal geheel binnen de vereniging gegeven worden en is voor alle leden van de teams U16 (vanaf 14 jaar) en hoger die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechterslicentie. Ook ouders of andere belangstellenden kunnen deelnemen en ervaren hoe leuk het is wedstrijden te leiden.

  Leden kunnen alleen deelnemen als zij hun spelregelbewijs hebben gehaald (deze is ook nodig om wedstrijden te kunnen spelen). Dus heb je je spelregelbewijs nog niet gehaald, zorg er dan voor dat je dit voor 25 september 2021 doet !

  De workshop zal gegeven worden op zaterdag 25 september 2021 10.00 tot 12.30 uur in Sportstad.

  Wij gaan er vanuit dat in ieder geval alle wedstrijdspelende leden van de teams U16 en hoger, die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechterslicentie, deelnemen aan de opleiding. Wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn bij de workshop verzoeken wij je dit zo spoedig mogelijk door te geven aan je trainer/coach.

  Wanneer jullie nog vragen hebben over de cursus of het spelregelbewijs kunnen jullie terecht bij Xander Mink (scheidsrechtersdyna@gmail.com).

  Als voorbereiding voor de opleiding moet je dus je eerst je spelregelbewijs halen. Dit kan op www.basketballmasterz.nl. Inloggen kan met je sportlink gegevens.

  Inhoud BS-2 cursus

  Workshop

  Voorbereiding:
  - spelregelbewijs halen;
  - doornemen van de Deelnemershandleiding BS2
  - doornemen van het Basiskennis spelregelboekje en Basisboek voor basketbalscheidsrechters

  Deze documenten zijn te vinden op de website van Dyna’75 onder het kopje overig -> downloads

  Schrijf eventueel op wat je niet begrijpt of waar je meer van zou willen weten, dan kan dat meegenomen worden in de workshop.

  Neem eventueel pen en papier mee voor als je dingen zou willen noteren.

  Dit is een gemixte theorie/praktijk workshop in de sportzaal, kom in sportkleding, we gaan oefenen !

  Vervolg

       Fluiten van minimaal 1 wedstrijd met ervaren scheidsrechter

  Je moet na de workshop minimaal 1 wedstrijd met een ervaren scheidsrechter hebben gefloten met een reflectieverslag van de wedstrijd (zie deelnemershandleiding) voordat je een proeve van bekwaamheid mag gaan afleggen. Je zal worden ingedeeld bij 1 van de thuiswedstrijden. Hou het scheidsrechtersprogramma dus in de gaten. 

             Proeve van bekwaamheid

   Na de gefloten wedstrijd(en) kan de proeve van bekwaamheid worden gedaan. Deze proeve van bekwaamheid wordt door minimaal een scheidsrechter met BS-3 diploma afgenomen.

  Wanneer je de Proeve van bekwaamheid met succes hebt afgelegd, ben je BS2 scheidsrechter en zul je worden ingeroosterd om te fluiten bij de thuiswedstrijden van Dyna.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide