• FAQ COVID-19

  Kan het virus doorgegeven worden via zweet? 

  • Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht.  

  Mogen we wel basketballen i.v.m. de 1,5 meter afstand? 

  • Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten. 

  Mogen we wel gebruik maken van de kleedkamers? 

  • Iedere sportfaciliteit heeft zijn eigen corona protocollen opgesteld, dit kan dus verschillen per locatie. In Sportstad Heerenveen mag je gebruik maken van de kleedruimtes. Mits er hier de 1,5 afstand gehouden wordt. 

  Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken? 

  • JA. Publiek bij professionele sportwedstrijden en amateur wedstrijden en trainingen is toegestaan mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit. Indien bij amateur wedstrijden en -trainingen de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Voor publiek geldt de verplichting van registratie en gezondheidscheck.
  • Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt. 

  Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport? 

  • Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

  • Ja. Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. In principe geldt placering (vaste zitplaats) maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Voor publiek geldt de verplichting van registratie en gezondheidscheck.

  Zijn wedstrijden, competities en toernooien toegestaan?

  • Amateurwedstrijden en competities en toernooien zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

   

  Voor meer informatie van NOC-NSF kijk op:

  https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide