• Andries Oosterkamp Bokaal

  Andries Oosterkamp naamgever van het driepuntschieten-bokaal

  Andries Oosterkamp heeft in het verleden veel betekend voor diverse verenigingen in Heerenveen waaronder Dyna’75.

  Andries Oosterkamp was in zijn vrije tijd te vinden in de sportzaal. Hij is begonnen met basketballen in Wolvega bij De Griffioen. Daarna is hij naar Dyna’75 toegekomen omdat zijn zonen Dennis en Roy bij Dyna’75 gingen basketballen. Andries heeft met de heren 2 of 3 in de competitie gespeeld. Ook heeft hij verschillende jaren het minibasketballteam (nu de U12) van Dyna’75 getraind en gecoacht. Andries was een gedreven mens die de mini’s beter wilde maken en graag wilde winnen. Hij gooide letterlijk en figuurlijk met veel passie zijn hele hart in dit team.

  Andries Oosterkamp is helaas op veel te jonge leeftijd overleden. Bij het 40-jarig jubileum van onze vereniging werd hij vertegenwoordigd door zijn vrouw.

  Om zijn goede werken niet te vergeten wordt er op het jaarlijkse Dynagala, mixtoernooi bij de afsluiting van het seizoen, driepuntschieten georganiseerd om de Andries Oosterkamp bokaal.

  In 2013 werd deze bokaal gewonnen door Wilma Klaster, in 2014 door Nienke van der Werf en in 2015 door Rixt Stoelwinder. In 2016 heeft Marvin Dijkstra de bokaal mee naar huis genomen.

  Het is een mooie bokaal, met een bijzondere naamgever, een grote eer om deze bokaal een jaar thuis te mogen hebben en er op te passen.

rfwbs-sliderfwbs-slide