• Basketballvereniging Dyna'75 ontvangt een bijdrage van Rabobank Coöperatiefonds.

  Basketballvereniging Dyna'75 ontvangt een bijdrage van Rabobank Coöperatiefonds.
   
  Basketballvereniging Dyna'75 heeft een bijdrage gekregen van € 5.000,00 vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Dit bedrag is voor het verplaatsen van het basketballcourt naar Sportstad Buiten.
   
  De vereniging is al een tijd bezig om het court te verplaatsen naar Sportstad Buiten. De samenwerking wordt hier gezocht met Sportstad en Gemeente Heerenveen.
  De huidige locatie van het basketballcourt is in park Ten Woude, de ondergrond (formaat tennisbaan) voldoet niet aan de eisen (geen egale ondergrond) en de locatie is niet geënd op de doelgroep. In de omgeving van park Ten Woude wonen jonge gezinnen en bewoners op leeftijd.
   
  Het 3x3 basketball neemt een enorme vlucht nu het een Olympische sport is geworden. Dyna'75 is toe aan de volgende stap in buiten basketballen, 3x3, door het court te verplaatsen naar Sportstad Buiten is het veld gemakkelijk te bereiken en is er voldoende parkeergelegenheid voor de gebruikers. Sportstad Buiten is een sportieve uitdagende omgeving, het veld zal worden gerealiseerd op een vlakke ondergrond met de juiste afmetingen. En er zijn volop mogelijkheden om evenementen rondom het basketballcourt te organiseren. 3x3 basketball wordt op deze manier zichtbaar. door het centreren van de Urban Sports naar Sportstad Buiten kan de samenwerking worden gezocht met de buurtsportcoaches en het onderwijs.
   
  Het coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van e bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit de coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide