Basketball ’s Cool

 

Informatie Basketball ’s Cool.  

Basketball ’s Cool zijn basketball lessen voor alle kinderen uit groep 3 t/m 8. Samen op een positieve bewegen is het doel waarbij basketball het middel is. De kinderen maken bij ’s Cool op een laagdrempelige manier kennis met basketball. Onder leiding van een ervaren trainer van Basketballvereniging Dyna’75 Heerenveen krijgen de kinderen training.  

 

Waarom Basketball ‘s Cool   STAR

STAR staat voorop in onze lessen. STAR betekent Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie, Respect. Wij leggen de kinderen uit wat dit betekent en met deze waarden gaan wij aan de slag in onze lessen.  

 

Motorische ontwikkelingen

Door middel van activiteiten die wij aanpassen aan het niveau van de kinderen leren de kinderen beter vangen, gooien, mikken, dribbelen, verdedigen enz. Dit oefenen wij in spelsituaties waarbij de kinderen vaak met elkaar spelen. Wij streven niet naar het perfecte basketball schot, maar wel naar luk ervaringen bij de kinderen.  

 

Sociale ontwikkelingen

Natuurlijk hoort STAR bij de sociale ontwikkeling van de kinderen. Wij leren ze samen te spelen met anderen, omgaan met winst en verlies, luisteren naar de trainer en naar elkaar. Maar wij helpen de kinderen ook om van niet lukken naar lukken te gaan en om dat op eigen tempo te doen. Daarnaast stimuleren wij de kinderen om zichzelf in spelsituaties te laten zien en horen. Bijv. laten horen wanneer je vrij staat.  

 

Hoe werkt het?

Kinderen kunnen naar de lessen komen in de Spil in Skoaterwald . Het is bedoeld voor alle kinderen uit Heerenveen. De lessen lopen gelijk aan de schoolweken. In de schoolvakanties is er dus geen les. De eerste proefles is gratis. Daarna betaalt men €2,00 per les of €20,00 voor 15 lessen.   Locaties en tijden De Spil in Skoaterwâld:  Dinsdagmiddag van 14:30 uur tot 15:30 uur   Opgeven kan via info@itcbasketball.nl

 

Of kom eens spontaan binnenlopen!

 

                   Logo Basketball unites            

Made by J. Jonker, Dyna '75 - © 2019